About

TeamMorkberg består av 4 familjemedlemmar som under några år skall göra ett äventyr tillsammans. Det är inte helt lätt att bara flytta sitt liv till ett annat land så här kommer vi (jag Renée) att blogga om vårt liv tillsammans och allt vi kommer att få uppleva under våra år i USA. En möjlighet vi inte kunde tacka nej till. En familj vars liv till stor del består av träning, tävling och livspussel. Bloggen är för familj och vänner och andra som också vill följa med oss på vårt äventyr via webben 🙂

Välkomna till TeamMorkberg!

6 reaktioner på ”About

 1. Sara 22 juni, 2016 / 22:13

  Hej Renee,
  Har precis börjat läsa din blogg. Är nyfiken på var i USA ni bor. 🙂

  Gilla

 2. Sabina 9 december, 2016 / 10:50

  Jätteroligt att följa era förberedelser, flytt och nya vardag i USA. Skönt att se att ni verkar trivas och att det funkar med barnen och den stora omställningen som det är att byta land.

  Vi ska precis flytta över till Saint Louis, MO och bo där i två år. Familjen består av, mig, två hockeykillar på 7 och 10 år och en pappa som har fått uppdrag via Saab, så det finns en del likheter oss emellan tror jag 🙂

  Bästa hälsningar
  Sabina

  Liked by 1 person

  • Teammorkberg flyttar till USA 9 december, 2016 / 11:56

   Ni kommer att ha så mycket kul framför er! Jag gissar att även Saab har många andra familjer på plats som kommer att hjälpa er in på plats. Alla tips på vart man kan handla och vad olika saker heter är en djungel, det kommer att gå toppen.
   När flyttar ni?
   Hälsningar Renée

   Gilla

   • Sabina 11 december, 2016 / 15:49

    Kul att höra! Nja vi är rel själva där så inte så många andra att få hjälp av, men det ordnar sig säkert. Lite nyfiken på hur snabbt det gick för era barn att komma in i nytt språk och skillnaden som är med den amerikanska skolan. Hur gör man med lunchen tex?
    Vi drar vid nyår 😊
    Vänliga hälsningar Sabina

    Liked by 1 person

   • Teammorkberg flyttar till USA 11 december, 2016 / 18:18

    Fråga på bara, jag förstår att ni har många frågor. Vår äldsta son har det funkat hur bra som helst för, vi trodde att han skulle få det svårast med tanke på att han har fler kompisar hemma som är viktiga. Men han har inte upplevt några problem. Vår 9 åring hade det jobbigt i början. Grät i skolan och hemma pga språket. De första veckorna i skolan var verkligen tuffa. Vi har andra kompisar här som upplevt det samma. Det tog ca 1,5 månad i skolan innan det blev bättre. Han grät inte varje dag dessa dagar men det var jobbigt att vara i skolan och inte förstå eller kunna förklara. Sen kom han in i ESL= engelska för nybörjare, en grupp i skolan han har 3dagar/vecka. Då började det släppa och bli bättre. Våra barn har varm mat i mattermos med sig varje dag. Har köpt på Walmart både lunchväskor, termos och små burkar att stoppa frukt eller grönsaker i. Jag värmer deras mat i gryta på spisen varje morgon och det blir mycket pasta och ris för att det skall funka. Ni kommer att bli förvånade över vad klasskompisarna kommer att äta!
    Här kommer min mail, hör av dig med mer frågor. Jag vet att det finns 1000 😊
    Även om vi inte är nära varandra kanske jag kan ge tips i alla fall.
    rmorkberg@gmail.com
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s