Champions

Det går lång tid mellan blogginläggen nu för tiden och det beror enbart på mig…. så det är tur att Niklas påminner mig lite fint i bland!

Gurras fotbollsträning startade i januari men det har pga den oerhört kalla och sega våren varit många inställda träningar. Men de gjorde en riktigt grym start i första cupen ändå. Även denna helg spökade vädret och regnet gjorde att 17 planer var avstängda och matchtiderna blev ändrade hela tiden. Men tack vara detta slapp vi denna helgen sova på hotell och åkte istället fram och tillbaka på dagarna. De hade en oavgjord match i gruppspelet och var tack vara detta i finalen. Finalen lyckades de ta men med 3-0 vilket var oerhört roligt för hela laget. En glad och stolt Gurra fick ta med sig champion medaljen hem 🙂

Helgen efter var det dags för hockeyns sista tournament. Eftersom det skulle avgöras i Pittsburgh fick vi åka redan vid lunch på torsdagen, då första matcherna spelades på fredag fm. Det tog dryga 8 timmar att köra upp då vädret var otroligt dåligt och bitvis körde vi bara i 40-50km/h i snöfallet på våra underbara sommardäck. Men det gick fint och vi såg faktiskt inte en enda olycka. Pittsburg är en riktigt stålstad och vi fick lite Eskilstuna känsla över det hela. Stan ligger mellan tre floder och ganska höga berg. Den svarta kolen på marken runt bergen gjorde att det blev så himla annorlunda mot den röda marken vi har här i North Carolina. Vi kom in i Pittsburgh genom en tunnel och där var stan: en stor stad med en upplyst skyline var riktigt häftigt. Vi hade inte alls förväntat oss att komma upp precis vid stan när man kom ur tunneln.

Efter matcherna på fredagen hann barnen och jag in en sväng till Pittsburgh down town. Niklas satt kvar på hotellet och jobbade. Planen var att hitta arenan som Pittsburgh Penguins spelar eftersom detta är Fredriks favorit lag och att köpa tröja. Så vi tog bilen in i gyttret och trodde att vi hade hittat både butik och arena. Men det visade sig att de bara sålde till baseball och amerikanska fotbollslaget. Så damen i butiken talade om att det var ca 30 min promenad väg in i city för att komma rätt. Men eftersom det var så långt och kallt gick det inte att gå! Asså, klart det gick att gå. Vi fick ju möjligheten att verkligen komma in mitt i stan och se en fantastisk stad. Dock dog batteriet på telefonen med karta och GPS pga kylan på vägen. Så tyvärr missade vi stängningstiden med 2 minuter. Så det enda vi fick var ett kort av Fredrik utanför. Så det fick bli varm choklad på Starbucks påvägen tillbaka till bilen som stod parkerad 30 min bort. Men som ett trollslag hittade vi en annan butik på vägen där vi äntligen fick tag i tröjan och Stanleycup vinnarpuck.

Lördagskvällen tillbringades på en arcade vilket var väldigt kul tillsammans med laget.

Fredrik och hans lag gjorde en riktig laginsats och visade att hockeyn i north att south inte är så tokig. De gick obesegrade genom turneringen och visste att de var i finalen innan gruppspelet var slut. Att en av coacherna hade lovat att tatuera sig om de vann vet jag inte om det spelade in men det blev en rolig snackis 🙂 Så när vi åkte hemåt på söndagen var det en lycklig Fredrik fast ledsen då han sagt hej då till alla kompisar i laget som han inte träffar mer.

Vi har bestämt oss för att flytta hem i sommar vilket känns bra nu när beslutet är taget. Vi var nog inte riktigt överens allihopa men många saker spelade in och nu känns allt väldigt bra. Gustav har kommit in i klassen hos kompisarna igen, Fredrik har också fått en plats på Engelska skolan men vi har ingen klassplacering ännu. Däremot är det klart att han kan spela i sitt gamla hockeylag igen, vilket kan var överlycklig för. Gurra håller vi på att hitta en plats till i fotbollen men där väntar vi på svar ännu. För Niklas del är det inte klart än vad han skall göra i höst men det löser sig. Jag har ju en anställning i kommunen att gå tillbaka till om det inte dyker upp nått annat. Det skall bara till lite renovering i huset hemma men annars dyker vi upp i slutet av juli!

Våren här har verkligen inte blivit som vi har hoppats på. Vart är värmen! Visst har vi haft dagar som varit riktigt sköna men enbart ett fåtal. Som idag när det är klarblå himmel och sol men en superkall vind som gör det snorkallt. Vi har haft inställda skoldagar så sent som nu i veckan för att det varit snö. Är det riktigt illa så blir det snö även natten till söndag. Men men det skall väl vända någon gång och visst hade vi bott hemma så hade det ju varit ett tag kvar. Men när man vet att det brukar vara varmt vissa dagar redan i jan/feb så känns slutet av mars som en lång evighet.

Vi hade bokat resa till Nashville över påsk men den fick avbokas då det istället blev en akut hemresa till Sverige. Att resan har ett tråkigt inslag av begravning väger upp att vi får komma hem och träffa familj. Gurra är den som väntar mest av alla är inte svårt att se på honom. Det kan bli ett härligt avbrott och killarna får ett två veckor långt påsklov vilket de inte är ledsna för.

Ända sedan vi flyttade hit hade vi pratat om att avsluta med en resa till västkusten. När det väl blev dags för att boka ångrade vi oss. Vi tyckte att vi ville slappa, sola och bada istället för att åka bil med en natt/hotell. Så vi började dilla om en kryssning till Karibien vilket barnen och jag ville medan Niklas ville till Mexico. Men så fick jag för mig att det skulle bli så jobbigt att åka bil hela vägen ner till Florida så vi tittade på resor till Mexico iallafall . Med underbara bilder och bra tips från vänner verkade detta som ett bra resmål. Då kom velandet in i spelet igen, så då var vi tillbaka på kryssning och en tur över till västa sidan av Florida på hemvägen eftersom vi inte har varit där. Så nu är det där vi står och har landat. Men hoppet lever vidare för att vi skall hinna med Nashville innan vi åker hem igen. Den som lever får se 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s