En känslomässig basketmatch

Förra fredagen bestämde vi oss för att åka på vår första college basketmatch då Wake Forest hade hemma match. Denna matchen inföll samtidigt som Veterans day firades här i USA. Alla militärer, SOS personal och piloter firades högtidligt innan matchstart.

I paus fick vi också vara med om när 10unga tjejer och killar svor in sin ed för armen och att tjäna landet. Dessa unga vuxna skulle nu alltså påbörja sin resa att försvara sitt land. Med så mycket ära och stolthet de gör detta med lika mycket skräck i mitt mammahjärta som jag ser det. Att tänka sig att mina egna barn skulle offra sitt egna liv och framtid i denna otäcka värld vi lever i fick mig att nästan gråta bland alla dessa människor. Dessa känslor och tankar har också etsat sig fast och gör sig påminda nästan varje dag. Ibland slås man verkligen hur stor skillnad det är på detta landet och Sverige. Ofattbara traditioner, seder, möjligheter som jag som svensk har svårt att relatera till. Det är också svårt att med ord förklara även om de flesta av er har sett hur otroligt stolta amerikanerna är för sitt land i samband med tex sport.

I förra helgen delade vi annars upp oss eftersom Fredrik hade hockey tournament i Virginia åkte Niklas och han dit. De hade en super rolig helg med massor av hockey och teamaktiviteter. Här är Fredrik tillsammans med en av sina bästa lagkompisar, han kanadensare och Fredde svensk.

Gustav hade sin sista fotbolls turnering inför hösten. En kall och blåsig helg men som slutade bra för laget, dock med en förkylning för Gurra. Så vi fick fira med en go kebab som just slagit upp portarna inte långt från vårt hus!

I veckan har Fredrik haft typ skoljoggen på skolan. De har samlat in pengar till datasystem på skolan. $28 000 samlades in från föräldrar, släkt och vänner. Helt otroligt och galet att det går att samla in så mycket frivilliga pengar för att alla lärare skall få egna datorer och att två smartboards skall köpas in. Men lyckliga barn med mycket spring i benen i alla fall.

I helgen har det bakats både lussekatter och pepparkakor. Lussekatter utan saffran eftersom detta helt glömdes bort att köpas i somras. Och pepparkakor tillsammans med amerikanska kompisar till Fredrik. Lyckat och gott, så nu tuggar vi godsaker så mycket vi kan.

Helgen avslutades med lite golf. Soligt men väldigt blåsigt, så det var bra kallt i slutet. Kul att vara ute på banan med grymma barn även om Fredrik tyckte att det var roligast att hoppa i och ur golfbilen i farten 😂

Nu blir det två dagars vecka innan Thanksgiving börjar och vi åker på semester.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s