Det är så friskt och hälsosamt i fjällen

Ännu väntar vi på klartecken från Amerikanska fotbollsförbundet på att Gustav skall få sina papper godkända för att få spela. Förra året lämnade vi bara in födelsebeviset. I år behövdes både visum, bevis på vart vi är adresserade genom typ en elräkning, arbetsgivarintyg för Niklas och ett gäng andra papper. Två tournamentes har han nu missat pga detta så nu håller vi tummarna för att han får spela i helgen som kommer.

Skolan har dragit igång och båda barnen är hittills nöjda med sin start. Nya lunchbagar, ryggsäckar och skolmaterial så nu skall vi klara oss hela läsåret.

I fredags eftermiddag körde vi till Ashewille. Vi firar Labor Day och där med långhelg. En sträcka på 2,5h sen var vi uppe i fantastisk fjäll miljö. Det kändes att luften här var mer höstig och kall. Nu är vi extremt bortskämda eftersom det på kvällen var 20 grader men vi upplevde det som kallt och hade långärmat.

Lördag fm åkte vi upp till Blue Ridge Parkway och skulle vandra. Det är inte helt lätt alltid att hitta rätt här, det finns fullt av stigar/leder att gå men om det är just den man själv har tänkt är inte säkert eftersom skyltar ibland saknas. Men barnen var nöjda och hungriga efter 5 km så vi åkte tillbaka ner för lunch.

Eftermiddagen ägnades åt MTB. Det är brant och backigt. Vi valde en blå trail som skall var medelsvår men med tanke på lutningen gick det åt tålamod. Enl Niklas skulle vi komma fram till en utkiksplats innan det bar av nedåt men tyvärr hade träden växt sig så höga att utsikten var en grön vägg! Men lite bars i magen så rullade vi igen.

Kvällen blev lite sen innan vi kom in till downtown för lite mat. Men god mat hittade vi på en restaurang inspirerad av New Orleans’ med Marti Gras inspiration.

Det passade ju himla bra inför vår julresa!

I går söndag bokade vi tubing. Att sitta i en uppblåsbar ring och färdas ner för en av USAs äldsta floder. Det tog 3 timmar, utan wi-fi och telefoner vilket var bra avkoppling för oss alla. Lite stress blev det dock när en stor orm kom simmande upp mot Fredriks ring men som tur var simmade bort. Oklart dock vad det var för sort eftersom de som jobbade på företaget aldrig sett en orm i vattnet tidigare. Vi hade planerat ytterligare en vatten aktivitet men barnen hade fått nog av åkande och önskade mer vandring. Så vattenfall stod på önskelistan.

Här träffade vi också på ett oidentifierbart djur. Ett sugrör, larv, mask eller något:

En ny kväll inne i downtown med vänner från Greensboro som också var i stan. Ashewille är ett litet mini Nashville med musik, barer, restauranger i en salig blandning. Vi hade råkat komma dit under musikfestivalen vilket gjorde att det var fest i hela stan. Man kunde hoppa ombord på ölbussen där man bara snackade och åkte runt i stan

Eller på ölcykelbussen. ( vilket jag inte fick kort på) ett stort bord med trampor som bara förflyttades genom stan med gemensam kraft, såg himla trevligt ut men inte så barnvänlig.

I dag när vi åkte hem idag stannade vi till vid ett nytt MTB ställe. Tror att vi var de första svenskarna som hittat dit, för det var inte lätt. På trailen mötte vi två björnjägare med hundar som var ute och rekade. Niklas frågade lite fint om vi behövde vara oroliga men de svarade bara med ett leende och sa att det finns mycket svartbjörnar i skogen, men vi varken såg eller hörde några!

Ett eldprov i barnen, denna bana skulle också vara medelsvår med med en klättring på 350 höjdmeter var vi mer bergsgetter än cyklister bitvis. Men så grymma och tekniskt duktiga de blir av dessa trails. Jag var grymt kissnödig och här får man ju inte lov att kissa i skogen men nöden hade ingen lag, när vi kom ut på en grusväg satte jag mig i dikeskanten där inga växter fanns där läskiga djur kunde finnas, vi hade inte träffat på en människa på över en timme. Men med byxorna på halvstång kommer en cyklist farandes, kan man ha mer otur! Hej, sa vi lite fint och började skratta och han for vidare.

Vi avslutade cyklingen med att doppa fötterna i en älv.

Underbar helg med mycket familjetid utan telefoner, e-post och täckning är bästa sätt att råda bot på stress. Vi är så glada över denna helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s