Högtryck

Även om de runt i kring oss säger att våren har varit kallare än vanligt med mer regn och ostadigt. Som vi enl vår president här i landet inte kan skylla på miljöförändringar för de finns ju inte enl honom. April och maj har ju ändå bjudit på en del sol med 20-25 graders värme så som svenskar har vi inte klagat. När vi klev in i juni månad har solens strålar tryckt på med ännu mera värme så nu är det minst 30 grader i skuggan varje dag. Visst är det härligt med sol och värme men det är lite i varmaste laget. När vi kliver ut på morgonen så luktar det Grekland om asfalten och värmen nu är Greklandsvärme. När jag säger att jag tycker att det är lite för varmt säger amerikanarna vänta bara, detta är ju bara början. Det är lite svårt att komma ihåg hur det var förra året när vi kom, men vi vet att luftfuktigheten bara stiger fr.o.m. nu till runt 70% fuktighet i augusti. Så fram över väntas nu sol och åska som bygger upp denna fuktighet men som också gör all växtlighet här grön hela sommaren.

Avslutningar har duggat tätt från Svenska skolan med traditionell jordgubbstårta, den blomster tid nu kommer och Ruskaby Skola teater av barnen. 

Killarna har klarat av sina slutprov i skolan. 2-3 timmar satt de under dessa test men allt har gått bra. Sommarlovet är här och de är välförtjänta av ledighet. Olika poolpartyn har avlöst varandra. Ett väldigt skönt och bekvämt sätt att ha fest på. Under klänningen eller shortsen finns badkläder och det är bara att riva av sig när det blir för varmt!


Här finns ingen gemensam avslutning som hemma utan det är upp till varje klass att bestämma om och vad man vill göra. Gustav hade pizza party på skolan och Fredriks klass bjöd in föräldrar till Chick filé och lekar. ​

Annars blir det en hel del golf just nu eftersom killarna har börjar golfkurs och att hänga vid poolen. 

Gustav köpte sig äntligen en ny dator i förra veckan. Han har surfat runt på olika sidor och vi har också fått expert hjälp från Sverige från en kompis storebror som är bra på datorer. Han är så lycklig över sin dator och fick förskotts presentpengar från mormor. Så nu fungerar det äntligen att spela med kompisarna hemma i Sverige igen utan en massa lagg. 

Om drygt 2 veckor är det äntligen dags att återse Svedala igen. Det skall bli så kul och vi alla längtar! Vi packar ner värme och tar med oss hem, här finns det ändå så att det räcker. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s