En kort långhelg

Niklas har i veckan varit i Dallas på jobb. Han såg inte varken Southfork eller Bobby. Men han såg den välkända skylinen vilket är kul. Han hade i alla fall en bra vecka men nu skall det bli skönt att han är kvar hemma hos oss. Han skall bara upp till Pennsylvania en kort sväng i veckan!

Betygen för Third quarter kom hem i veckan. Ju längre på terminen som går desto svårare blir det i skolan. Ändå kommer de hem med så fina betyg och diplom att det var dags att fira i helgen igen. Annars i skolan just nu är det väldigt mycket inriktat på EOG som är slutproven som görs i maj och juni. Inför dessa prov görs nu Benchmarks vilket är förprov kan man säga. Att få högt betyg på EOG innebär mer pengar till skolan men det visar också förstås betyg till eleven. Det är höga förväntningar från skolan, lärare och föräldrar på dessa prov, så det är inte underligt att eleverna blir stressade. Jag har skrivit upp mig som tentavakt men först måste jag gå en kort kurs på skolan, det kommer jag att göra senare i maj. 

Vi hade sen länge planerat in en resa till Charleston denna helgen. Vi fick hitta en helg där Niklas var hemma på fredagen och det inte var nått annat planerat. Dock dök det upp en fotbollsmatch senare, vilket innebar att Gurra missade sin sista match för denna säsongen, nu är det bara träningar kvar maj ut. 

Fredag em rullade i alla fall familjen iväg med lite obligatoriska jobbmöte för Niklas från bilen, så jag körde. Dryga 5 timmar senare möttes vi av skön värme med tryckande luftfuktighet och palmer. Charleston ligger vid Atlantkusten och är en ganska stor hamnstad med en fantastisk historia. Vi hade inte planerat helgen så mycket mer än att vi flera veckor i förväg hade bokat bord på Husk. En restaurang som för några år sedan var med i Niklas mat på SVT. Detta program gjorde intryck på oss och vi har sedan dess pratat om den. Det var fullbokat redan då på middagen men vi fick den sista lunchtiden i alla fall.


Väldigt god mat, härlig inredning och gård kring huset. Charleston har en massa hus i kolonial och viktoriansk stil. Underbara hus och gränder. Mycket folk som promenerar och flanerar. Mycket butiker vilket gör att stan känns som ett litet mini Miami. För att hinna se så mycket av stan som möjligt åkte vi med på en guidad tur med häst och vagn. En riktigt bra guid som gjorde att vi fick en bakgrund till både kriget, varför de byggde stan som de gjorde men också en bra start på slavhistorien. På em besökte vi slavmuseet som finns, intressant och otäckt att det faktiskt ligger så nära oss i vår historia. 


Det gjorde att vi innan vi åkte hem på söndagen stannade på ett av stans bomullsplantager. Här fick vi mer av slavarnas historia fram till idag. Som svensk vet vi inte så mycket om denna delen av historien men i South Carolina var den levande ända fram till 1970 talet! 


Trädet här uppe ca 400 år gammalt har verkligen varit med om historien på riktigt, tänk om det hade kunnat tala….

Lördag kväll åt vi gott på Bubba Shrimp, vi försökte äta på denna restaurangen i Orlando i julas men det var fullt. Så nu fick vi äntligen kliva in i Forest Gump filmen på riktigt. Gurra var sugen på att köpa en T-shirt med Run Forest Run, men det fanns inte i hans storlek. Lika bra det, han sparar pengar till en ny gamingdator, detta är det enda som gäller just nu. Så han kan spela bättre med kompisarna hemma 😊


Helgen är till ända och Valborg är en vanlig söndag. 1:a maj en vanlig arbetsdag, så vi känner oss lite snuvade på en långhelg. I morgon är det precis ett år sedan Niklas flyttade hit till USA, fort har det gått och mycket har vi hunnit gjort. Men vi ser fram emot en långhelg i slutet på maj. Vart resan går då har vi inte bestämt ännu! Men innan dess skall jag åka till NY en helg och hälsa på Paulina på en riktig tjejhelg 🤗

4 reaktioner på ”En kort långhelg

  1. Paulina 1 maj, 2017 / 03:41

    Vilken trevlig och spännande helg ni verkar haft! Och så nice att det vara är ett par veckor kvar till NY! 😃👏🏻

    Liked by 1 person

  2. Ylva 1 maj, 2017 / 09:52

    Vilka fantastiska bilder💖Kul att få koppla ihop historien med Civil Rights museumet. Ha det allra bäst💞Längtar efter er🤗🤗kramelikram

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s