Allergier och sommarlov

Jag kan ju inte klaga på att jag jobbar för mycket för att hinna blogga men jag vet inte vart tiden tar vägen. 

Vädret har stabiliserat sig och nu är det vår på riktigt ( sommar tempretuer om vi hade varit i Sverige) riktigt skönt med en medeltemp på 15 grader. Men istället bjuds det på åska och ösregn i mellanåt i stället. Det åskar, regnar och dundrar med en sån kraft att det är svårt att fatta. Även vädret skall vara värst i Amerika 😉 det är bara att gå upp på nätterna och dra ur allt som går, vet inte om de andra på gatan gör det eller om jag bara är svenskt nojig. I alla fall så blir det väldigt lite sömn just dessa nätter.

När det regnar ställs träningarna in eftersom man inte får förstöra gräsmattorna. Men Gurra har haft tur och kunnat vara innomhus i en gympasal i en kyrka. Jo det är så att de flesta kyrkorna också har ett gym, så det är en av familjerna i laget som tillhör denna kyrkan och då kan vi vara där. Toppen att slippa stå ute och frysa på fotbollsplanen 👍

Det har annars gått rätt bra för både Gurra och Fredde på plan. Gurras lag har vunnit en del matcher och tekniken i fötterna börjar sitta. Fredrik är lite sur över att han inte får stå även om han frågar eftersom flera andra får stå. Vi säger med ett leende att du får fortsätta fråga om att vara keeper, att tjata är just en av hans bästa kvaliteer 🙂 men han är bra ute och laget har bra målvakter utan honom så han får nog spela där han gör bäst nytta. 


Jag har gått på sommarlov, känns rätt skönt faktiskt. Min kurs i Idrottsnutrition (tyvärr, grymt kul och lärorik kurs) är slut men har sökt nya kurser till i höst. Så just nu håller jag på att socialisera mig på dagarna, ett roligt och skönt liv. Har skrivit in mig på Fredriks skola som regelbunden volontär, så jag får väl vänta å se om de vill ha en svenne banan där. Men det vore kul att komma ut och prata mer engelska än vad jag gör. 

Eftersom kvällarna är ljusa och barnen under dagtid i princip inte är inte är ute på rasterna skjuter gatan av aktiviteter på kvällarna. Underbart och härligt att se barn i olika åldrar vara med varandra.


Förra helgens tävlingar på MTB gick ju riktigt bra för både Niklas och mig ävensom banan var väldigt olikt hur det ser ut i Sverige. Nästa helg går en ny tävling som vi hade riktat in oss på eftersom den heter Dark Mountain men det blir bara Niklas som kör. Gurra har blivit bjuden på kalas hos en klasskompis som han verkligen har väntat på. Så då får Niklas åka själv och Fredrik och jag kör Gurra på Paintboll party i stan bredvid oss. Fredrik och jag får hitta på något att roa oss med under tiden. 

Det är väldigt gott om pollen här just nu. Grabbarna reagerar och medicinerar för fullt. Fredri fick gå hem från skolan i fredags pga allergi. Jag har inte sett så mycket björk men hassel, andra för nig okända sorter. När jag var på Power Walken i onsdags låg en dimma över sjön då vi såg en tall som lät sitt pollen blåsa ut över sjön. Det såg ut som rök från en brand. Men efter gårdagens väldiga regnande passade jag på idag att piffa till vår uteplats. Så nu är det bara att njuta i nytvätta möbler och härlig atmosfär. Även kolibrierna har fått sin hörna med mat, den röda nektarn som de gillar hoppas jag skall locka fram dem.


Gräset växer så det knakar så nu kör jag gräsklippning 2ggr/ v för att klipparn skall klara av det grova gräset vår bedrövliga gräsmatta består av. 

Ikväll kör vi fest på gatan, March Madness och North Carolinas eget hemmalag Tar Heel har gått vidare till kvartsfinal. Det är otroligt stort och firas såklart med mat och dryck. Så ikväll blir det Buffalo Wings, Chips och dryck. Även om vi inte är basket insatta så har ju sport en underbar sammandragande kraft, vi hänger så klart på och tar traditionen dit man kommer. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s