Arbetstillstånd

Nu kan vi nog säga att alla papper äntligen är i sin ordning. Så där 8 månader senare har vi nu fått ordning och även jag har blivit godkänd i släppt och kan nu alltså få börja jobba! Öhh, vänta lite jag tänkte inte ha så bråttom med just detta men jag kan om jag vill. Avslutar min kurs i morgon med tenta så får vi sen se vad jag tar mig för.

Veckan har annars varit ovanligt kall och blåsig. Gurras träning i måndags ställdes in pga kyla. På tisdagen flyttades träningen till ett innomhus ställe och jag hade mitt första golfkurs tillfälle. Dagen innan var den inställd men till  kursdagen bylsade jag på mig mössa, skidvantar, vintertights och vinterjacka. Beredd på att träna golf, kanske inte direkt i golfklädstil men jag frös inte. Men den stackars tränaren frös så han skakade efter 10 min. Men inte kunde han ge upp när han hade 4 (golf)intresserade kvinnor som stod och tittade på honom. Nej, han höll ut men informerade också om att vi fortsätter kursen nästa vecka när vädret är bättre. Jag kan ju hålla med om att jag föreställt mig sol och värme när jag nu skall golfa. Istället har jag tränat puttar i vårt träningsrum, heltäckningsmattan är perfekt som golfgräs 🙂

I fredags hade Fredrik Fun Run på skolan, de skulle springa runt en bana för att samla in pengar. Glada peppande arrangörer körde gärnet och barnen de sprang. 35 varv var det som gällde på en 100meters bana. Alla var glada och nöjda efter sina prestationer. Helt fantastiskt är det också vad familjer, vänner och andra ställer upp och donerar pengar. Detta är verkligen inget vi är vana med i Sverige, så detta kan vi säga blir en kulturkrock för oss. Insamlingar hit och dit men man vänar verkligen om sitt närområde, hemma förlitar vi ju oss mer på skatten som går till vår välfärd. 


Fredrik hade sin första fotbollsmatch i helgen. Skönt när alla matcher är hemma matcher. Ett glatt gäng killar som körde gärnet och Fredrik kunde assistera till mål, så han var nöjd. Gurra hade sin sista bortamatch i helgen. 2 timmars resväg enkel resa, gränsen till South Carolina. Lite segt att åka men med en fin vinst känns det bättre. När de sedan dänger lag där föräldrar beter sig som idioter känns det extra skönt 🖕 

Det går mot vår och gräsmattan har fått sin första klippning.


Även Fredrik hade bestämt sig för att klippa sig men ångrade sig i stolen (kan de verkligen klippa här så han blir nöjd) och tyckte att det skulle vara bättre om han kunde få bli klippt sommarkort av Malin. Så Malin Lindgren vi väntar på att du tar saxen med dig och kommer! 

3 veckor kvar till ledighet och till vi får kusinbesök. Att vi väntar… planerna om vad som skall hinnas med under dessa dagar är många och vi har börjat lista upp saker vi önskar finns med i deras resväskor. Innan dess skall vi försöka få in lite MTB tävlingar. Niklas är i sitt esse och känner sig taggad. Det blir nog ingen av våra barn som är med tyvärr, de känner inte alls att cykling längre är det bästa som finns… fattar inte detta. Men det känns spännande med nummerlapp på magen igen 😈

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s