Vi börjar få Sverige längtan.

Dagar och veckor rusar förbi och det är som hemma mest måndag och fredag hela tiden. Veckorna är fulla av jobb, skola, läxor och träningar. Sen kommer helgen och den är fylld av matcher men det är ju så livet ser ut. Precis som det gjorde hemma.

Barnen kämpar på i skolan men börjar att bli trötta, de har inte varit lediga sen jul och det börjar ta ut sin rätt, de är inte lediga för än till påsk när vi har Spring break så det är några veckor till. Även Niklas är trött och sliten som inte hade semester i somras utan bara har haft några dagar runt jul, de är trötta mina grabbar! I alla fall så har vi börjat titta på hur vi skall lägga upp sommaren även om inte något är bestämt ännu. Vi längtar efter falukorv, Värmlands korv, lakris, svensk kebab pizza och ett helt gäng med vänner och familj. 

Vädret här är som vår sommar väldigt mycket just nu. Solen värmer med 25 grader varmt på dagen, även om de på söndag lovar aprilväder med snö! Vi får väl se vad det blir av det. Har barnen tur blir det snö och de får en snow day på måndag, vilket innebär extra ledighet. Mina plantor med tomat, dill, gräslök och jordgubbar flyttas in och ut efter hur vädret är. Men jag tror att det varma vädret gör att vi tror att det snart är sommar och vi längtar hem ännu mer.

Fredriks hockey är snart slut och han påbörjar sin fotboll i morgon, skall bli spännande och se hur han tycker att det är. Men det blir bra att få växla lite sport i alla fall. Gurra kör på med sin fotboll och konkurrensen mellan bröderna om vem som är bäst är hård. 

På tv handlar det mest om vår nye president vad han gör eller borde ha gjort. Som hemmafru märker man inte av detta särskilt mycket men enl Niklas inte heller på Volvo. Inga diskussioner kring skatter på import/export osv. I alla fall blir man väldigt trött av alla dessa timmar som läggs ner på tv om denna mannen, det borde hända något utanför gränserna till detta land dom borde intressera amerikanarna. Som tur är kan vi ju följa nyhetsflödet via SVT play och se att andra saker faktiskt existerar. 

I förra veckan hade jag besök av ett djur i tvättstugan. Som tur var hade Gustav och hans kompis ännu inte gått till skolan, så de också hörde ljudet. Gurra trodde det var en orm och jag var bensäker på en mus. Någon som i alla fall klättrade omkring runt plåt. Gick över till grannen som dock låg och sov, han trodde det var en fågel. I tumlaren var det i alla fall något levande. Eftersom jag har en modig svensk granne som laddade med både säck och handskar traskade vi tillsammans upp till tvättstugan men då var det tomt i tumlarn! Efter mitt gymbesök blev det därför inköp av musfällor. Under hela dagen hörde jag den klättra omkring i metallen i tumlaren men jag stängde dörren till tvättstugan efter att jag hade laddat en fälla. Inte ett napp på den i alla fall, men ytterligare en svensk granne var här och lyssnade även om ingen av oss var modiga nog att våga gå in i tvättstugan. På em innan Niklas kom hem kom det två hjältar och hittade mitt odjur. Ingen mus men en fågel fanns bakom tumlaren och in i röret i väggen. Den stackarn hade suttit där så länge och skrämt upp mig. Tack för hjälpen ni modiga män som vågade trotsa döden i vitögat 💛💙🐦🙈 klart att inte den fastnade i min fälla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s