Hockey tournament in Washington DC

Förra veckan bara sprang iväg. Barnen hade early release day på onsdagen, sista riktiga ESL lektionen i torsdags. Nu på torsdag blir det lite avslutning med chokladbollar och nått mer svenskt. Det har så klart varit super lyxigt med en privat lärare som kommer hem och jobbar med barnen men det skall också bli skönt att slippa passa dessa tider. Då kan Gurra köra träning även på torsdagar fram över. Denna dagen var barnen och jag också på tandläkaren. Så nu har vi gjort det, inga blendande leenden när vi kom ut. Men Gurra och jag blev inspirerade och har nu inhandlat fluorskölj, tandkräm med extra whiting och skölj med nått bra som gör tänderna rena och vita. Bara att se om det blir några resultat på oss 😁

Under veckan inföll även alla ❤ dag. Fredrik hade gjort fina hjärtkort till sina klasskompisar. Dagen innan kom det också en lapp hem om att man kunde köpa en blomma till fröken. Nej, det blev ingen blomma däremot kom Fredrik överlycklig hem eftersom alla andra inte bara hade gett kort utan även godis. Så en full papperspåse med godis fick han under protest dela med sig av till sin bror. Eftersom det på middel school inte alls är på samma sätt. 

Kvällsaktivitet på gatan med storebröder och lillebröder om vart annat. Basket är en aktivitet grabbarna ägnar dig åt ganska mycket här på gatan eftersom alla gör det här. Kul och vi skall nog fram över ta och se en riktig match, vilket skulle vara en rolig upplevelse. 


I fredags hade vi packat resväskan och hockeykorgen för nu var det äntligen dags för Washington. Eftersom det var min födelsedag väcktes jag av sång och presenter. Sen åkte Niklas och jobbade och grabbarna var lediga från skolan. Vid lunch drog vi iväg. Det tog lite tid upp pga en olycka så vi käkade på hotellet när vi väl kom fram. Men Niklas hade fixat trerätters dagen innan så vi hann mysa ordentligt. 


Fredriks lag har kört riktigt bra även om de nog kom isäng lite väl sent på lördags kvällen. De var ganska sega i benen den första matchen under söndagen. Att vi sedan hade traskat omkring inne i DC i flera timmar var ju inte heller den bästa uppladdningen. Men Washington är verkligen en väldigt härlig stad. I mitt tycke mycket trevligare än NY. Lätt tillgängligt, härlig miljö av byggnader, grönområden, otroligt mycket monument och museum. Att det sedan blandas av gående, cyklande eller springande människor gör allt så levande.


Eftersom vi hade två matcher på söndagen hann vi inte ta tunnelbanan in till DC utan åkte till Air and Space museum som låg ganska nära vårt hotell. Kul ställe med massor av flyg från förr och nu. Allt från Concord, Black Bird, Discovery och gamla plan från 2:a världskriget. Grabbarna var nöjda över att köra olika simulatorer.


Gurra skall in i rymdskeppet men först lite träning. Fredrik är ute och kör en gammeldags flyg från ca 30- talet. 

Eftersom hockeyn avslutas idag måndag är barnen fortfarande lediga och denna veckan säkert kommer att gå extra fort. Men nu skall vi strax iväg och ta oss an ytterligare ett NY lag, dessa upstate teamen är lite tuffare i munnen än våra NC killar som kommer från bibelbältet. Så det konstarten över hur F ordet och andra svordomar används av både barn och vuxna blev för Fredrik en AHa upplevelse, han är ju inte sen att hänga på utan körde hela repan på isen. Det är väl genom användning man lär sig att prata va! 

2 reaktioner på ”Hockey tournament in Washington DC

  1. Ylva 20 februari, 2017 / 22:04

    Men kära nån😁Hur lång har Gustav blivit egentligen🤠Har ni lagt honom i sträckbänk eller🤔🤗😀

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s