Skatteprocesser

I veckan har Niklas grottat ner sig ordentligt i skatteprocessen. Eftersom han under förra året jobbade fler dagar här i USA än i Sverige innebär det att han skall skatta här. I USA beskattas vi som familj och inte som individer vilket innebär att alla papper som man får till deklarationen hemma måste in här och det skall räknas och grejas. Som tur är så älskar Niklas excel så nu produceras excelark hit och dit för att få ordning i kaoset. Men jag tror han börjar få ordning på allt, tack vare all hjälp från farfar Björn hemma som skickat, mailat och skannat papper i parti och minut! Det är ju inte precis den förenklade varianten som vi har hemma utan i USA kör vi den föråldrade varianten som vi hade i Sverige förra århundradet. 

Helgen som varit har inneburit fotbollscup för Gurra. 3 matcher där vi fått både vinst, oavgjort och förlust. Äntligen börjar laget få till spelet med bra avslut. De är otroliga på att passa varandra och hitta luckor men eftersom Greensboro United inte tycker att man behöver träna på avslut så tar det ju lite tid att få till detta. Fredag kväll var inte så skön att stå ute i +6 grader på fotbollsplan men vi hade en fin måne. 


Fredrik har också bestämt sig för att köra fotboll i vår nu när hockeyn lider mot sitt slut. Han skall spela med YMCL så det blir på lite lagom nivå för honom.  Även om han nu redan tror att han är bäste spelare i familjen, trots två års frånvaro från fotboll. Men självförtroendet är det inte fel på. Det bar i alla fall iväg i torsdags kväll för att inhandla nya fotbollsskor till dem båda. Så nu ligger Fredrik i hårdträning för att återuppta målvakts positionen han så gärna vill ha.

Fredrik stukade foten hemma i lördags så det blev ingen match i helgen för honom alls. Däremot hann han med Bowling kalas där han gick nöjd och vinnande ut ur spelet. Vinnarskalle som han är har han tur som en tok ibland.

Under helgen har vi haft ett underbart väder. Varma sköna vindar med 25-28 grader varmt. Fåglarna kvittrar, japanska körsbärsträden blommar och det känns inte alls jobbigt att ta på sig shorts i februari. Men det sägs att det är ca 4 veckor kvar på vintern så ändå får vi vänta lite på våren, som man längtar efter dessa sköna underbara dagar. Detta väder vi har här är i alla fall lätt att vänja sig vid. Niklas och jag var ute och cyklade i går. Lugnt och försiktigt kom han äntligen ut i skogen igen och nu kan vi väl säga att han har påbörjat vårträningen, äntligen kanske han kan bli lugn och harmoniskt snart igen!
I veckan kom också Q2 rapporten hem från skolan. Alltså barnens betyg för andra skolperioden. Fredrik gör stora framsteg men vi kämpar med problemlösningen. Det är inte lätt att förstå vad det är han skall räkna när man inte alltid förstår innebörden av orden eller enheterna. Men vi byter ut cent, inch, dims och Fahrenheit mot makaroner hemma på köksbordet så kör vi den svenska stilen med konkret matte. Gurra går som tåget och har nu bytt ut sitt B i matte och har nu genomgående bara A. Inte har han fått skolhuvudet från mig men det är fantastiskt roligt att skolan passar honom så bra, just det gör en del av livet lättare. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s