Från glamourösa Miami till bomullsfälten i Darlington

Vi spenderade en dag i Miami och började med att leta parkering. Det visade sig inte vara helt lätt eftersom flera av de allmänna parkeringarna var avstängda för VIP av någon anledning vi inte vet om och vi hade ju verkligen inte någon sådan inbjudan! I alla fall så fick vi tillåtelse att använda oss av en hotellparkering där de också hjälpte oss att boka en guidad båttur i hamnen och runt den stora kändisön. Kanske blev vi lurade på priset och det hade varit billigare att boka detta via något av de ställen som utger sig för att ha billigare priser. Men vi fick de sista 4 platserna på en tid som funkade för oss, så vi körde på det. Vi hade varken tid, lust eller ork att gå runt och leta heller. Men innan turen hann vi att flanera lite på Lincoln Rd, gågatan med alla dessa affärer. Såklart också ett riktigt turiststråk men vad gör väl det, vi var ju turister! Lite brunch i magen och sen skulle vi ut på tur.


En amfibiebåt som var en buss på land med en fantastisk tjej som guidade oss på ett väldigt satiriskt sätt vilket gjorde att det blev som en stå upp show av turen. Gurra var nöjd över att få se Backhams hus och båtar, Fredrik tyckte turen var allmänt tråkig medan Niklas och jag i mellanåt vek oss av skatt blandat med en historisk guidning om Miami. Känner ni igen Miami Vice huset under? 


Självklart blev det ju också en sväng på beachen:


Dan efter bar det av upp till Orlando. Påvägen upp såg vi alligatorer som låg i vattnet utefter vägen, häftigt och läskigt om man får motorstopp!

I Orlando bodde vi väldigt bra i en lägenhet nära Universal men tillgång till pool i området. Runt området låg också en av alla sjöar som finns i Orlando. Hemma brukar man varna för hundar här varnar man istället för andra djur.


Två dagar hade vi på Universal. Fantastiska dagar och barnen var lyriska. Även om Fredrik inte är den som annars åker berg och dalbanor så utmanade han sig till max dessa dagar. Dessa karuseller är verkligen ut över det vanliga och helt galna. Obeskrivligt att åka innomhus igenom filmer som Mumiens återkomst, Harry Potter, King Kong, Spiderman osv. Fredriks strategi var att hålla för både öron och ögon och bara köra men tillslut var även han igång. Mycket folk förstås i dessa jultider men det fungerade bra i köerna med expresspass. Vi är alla övertygade om att Harry Potter var det absolut bästa dessa dagar, sen kommer delade meningar om ifall det är de blöta karusellerna (där man praktiskt taget blir genomvåt) eller om det är att åka dessa galna inomhus berg och dalbanorna.


På nyårsafton skulle vi i alla fall be ge oss hemåt och vi bestämde oss för att försöka ta oss hela vägen hem. Vi hade 100 mil framför oss men allt flöt på himla bra och 10 timmar senare var vi hemma. På vägen hem valde vi att åka igenom South Carolina på en mindre väg men som faktiskt tar kortare tid och som vi fått rekommendation om. Det gjorde att vi kom igenom fattiga samhällen där de bodde i trailers. Sjaviga hus men där Pickups var den givna bilen. Rednex områden runt omkring bomulsfälten. Historiska vingslag låg i luften och det var lätt att tänka sig hur slavarna slet på dessa fält i värmen. Runt omkring låg dessa stackars hus där det nog var både rått och kallt


Strax intill på vägen låg Society Hill dom på sin tid bodde antagligen de lite mera välbärgade som också levde på slaveriet. En del hus var uppfräschade medan andra hade haft sina glansdagar redan men man såg att det hade bott välbärgade människor på den tiden


Efter dessa intryck känner vi att vi måste åka till  Charlston och besöka slavmuseet som finns där. Det känns att vi behöver öka på vår kunskap i den amerikanska historien.

Vi var hemma i High Point igen vid 17:30 och körde direkt till affären för att fixa lite nyårsmat och dryck. Sega men nöjda firade vi in nyåret. Tur att man köper både mat och bubblet i mataffären här! Florida var härligt och väldigt roligt att ha varit i. Nu har vi ett par dagar hemma innan skolan startar igen. Hockey träningen startar ikväll och skolan på onsdag. Nya året rullar på och det var lite tomt och ojuligt utan familj och traditioner. Men man kan ju inte få allt 😉

5 reaktioner på ”Från glamourösa Miami till bomullsfälten i Darlington

 1. Åse 2 januari, 2017 / 18:48

  Så otroligt roligt att få följa er!

  Liked by 1 person

 2. Ylva 2 januari, 2017 / 19:23

  Vilka underbart härliga dagar. Det har varit väldigt tomt här hemma utan er på jul och nyår💞Men tänk att ni lyckades fånga vår båt på ett kort🤓Ha det allra bäst💞Kramelikram🤗🤗

  Liked by 1 person

  • Teammorkberg flyttar till USA 2 januari, 2017 / 19:47

   Ja visste inte ens att ni hade er båt liggandes i Miami men det är ju toppen, en lite tur på en timme och ni är på Bahamas!

   Gilla

 3. Paulina 3 januari, 2017 / 00:33

  Vilken lyckad resa!! Så kul att läsa! 👏🏻🎉🎈💖

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s