Årets sista hockeyträningar är gjorda och så även årets sista matcher. Helgen tillbringades i Lynchburg i Virginia där Fredrik tillsammans med de andra i Storm har haft en rolig helg men med tufft motstånd. De har kämpat sig igenom tre bra matcher med hårt motstånd. Att vinna och göra mål är väldigt viktigt här till och med så viktigt att en del lag bara skickar sina bästa spelare i blandade åldrar i samma lag för att vinna. Det är hårt att förlora ibland men nyttigt. Att hitta motivationen igen och fokusera på andra saker är svårt men hela grejen. Fredriks mål med helgen var att ha roligt och att åka på snabba fötter. Det har han gjort och han har verkligen uppfyllt de mål vi hade pratat om!  När jag frågade var det roligaste med helgen var fick vi svaret att det att ha tittat på film med laget och ha julklappsspelet Silly Santa med laget, tänk va så lite kan göra så mycket. Vi runt om kring har haft minst lika kul!

Att ta sig till Lynchburg var till stora delar att köra genom Trailer Parks områden, verkligen tragiskt hur många bor. Vi stannade på vägen hem i lilla staden Gretna. En riktig byhåla där vi käkade hamburgare med byns familjer som varit i kyrkan på söndagsmässan. Sydstats flaggan vajade och Trump skyltarna var fortfarande uppsatta. Spännande och intressant att komma in i dessa små städer på riktigt. 


Annars i veckan har vi haft julpyssel med svenska skolan. Med julmusik och julfika för att verkligen försöka få fram julstämningen. Tidigare i veckan pratades det om att det kanske kunde bli snö under helgen men det har bara kommit regn. I Lynchburg var det Black Ice när vi kom, en olycka gjorde att vi fick ta en omväg dit. Lynchburg ligger i bergen vilket gjorde att det blev ganska brant att ta sig ner, även på denna vägen låg det en bil i diket. Inga vinterdäck finns här och de kör som om att det var sommar. Vi kom i alla fall ner trots isigt underlag men det läskigt kan det vara att köra här ibland.

Jag var på jullunch i torsdags med tjejgänget som går power walk tillsammans 1g/v. Ett härligt stort julbord även med gotter till efterrätt. Mätta och glada var alla vi efter den härliga lunchen med skönt sällskap. Hem kommer jag och ser att Gurras lunchväska står kvar på köksbänken med hans lunch i. Stackars lilla barn går utan mat hela dagen, mitt samvete var i bott. Inte kunde jag åka till honom med mat heller eftersom lunchen var passerad och han har bara den rasten under hela dagen. Det enda jag kunde kompensera lite med var att åka upp och möta honom så han slapp gå och komma lite snabbare hem. Som tur var hade han fått lite små snacks av kompisar men ändå. Så nu sitter det pengar på barnens lunchkonto till skolan så de kan köpa lunch där om det skulle hända något liknande vilket jag verkligen inte hoppas. Samma dag hade det varit stort pådrag på Gurras skola. Någon slags gas skall enl uppgift ha funnits utanför en korridor. Gurra var aldrig berörd utan såg bara polis, ambulans och tv kameror utanför skolan. 

I fredags hyrde jag tillsammans med Anna som bor här i området en maskin att tvätta våra heltäckningsmattor med. Mattor i vårt hus var inte tvättade när vi flyttade in om de ens någon gång varit tvättade i detta huset sen det byggdes för tre år sedan. I alla fall tvättades det mattor i 8 timmar i våra två hus och när vi väl fått in snitsen på hur man gör gick det fint. En ostyrig maskin som bara går att dra bakåt gjorde att det blev som ett svettigt träningspass. Men så bra det blev, det vatten som sköljdes ur såg ut som vatten från Tjernobyl. Nu är mattorna som nya fina nallebjörnar och jag kan njuta av att gå barfota i det mjuka lena. Glada och nöjda kunde sen familjerna tillsammans fira med pizza, tack för bra samarbete! 

Nu är det söndag kväll. Niklas kör trainer här hemma för att få röra lite på sig efter den långa resan. Barnen har fått ny energi och bakar kakor av olika slag. Själv tittar jag på och tar 10 andetag för att klara av att inte bli allt för frustrerad över ett kök som sedan behöver saneras 🤐😅

En reaktion på ”

  1. Ylva 19 december, 2016 / 09:07

    Ni verkar ha haft en superhelg😊Bra där att du lät dem baka och bara titta på👍🏼Om bara ett litet tag så finns där ingen som vill baka😑Tiden går så fort🤗Ha det allra bäst å kramelikram💖💞

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s