Vi trodde så rätt men så fel det blev…

I veckan har Lucia firats. Alla barn som ville vara med i Svenska skolans luciatåg. Ett hundratal människor var och tittade på dem. De flesta som tittade hade någon svensk koppling men det fanns också amerikaner som ville se den fina svenska traditionen. Go fika med glögg, pepparkakor och lussebullar smakade gott hos alla. Fredrik kammade hem en riktig govinst på lotteriet som innehöll både gräddsås,must, glögg, julkola och dalahästgodisar, han var hel nöjd. Kul också att han var modig och stå på scenen och ropade ut vinstnummren på engelska. Alla barn under kvällen var så duktiga! Jag passade på att köpa lite svensklyx som jag sedan mumsade på i min ensamhet efter lucian. Niklas har ju både ätit och druckit gott i Brasilien i veckan så jag njöt av varenda liten bit. Tack för dosen av lakrispåfyllning http://www.tastefullyswedish.com/


I onsdags var det middag på Gustavs skola. Alla barn i år 6-8 som har ESL= engelska som andra språk. Mysigt att i lugn och ro få träffa Mrs Taylor som är Gurras lärare. En underbart varm och omtänksam kvinna. Hon hade bara bra och glädjande saker att säga om Gurra. Det bevisades ju också sedan i slutet av veckan när han kom hem med diplom för bra betyg. Att efter en termin här lyckas få A i alla betyg utom matte där han har ett B känns så kul för Gurra. Han kämpar hårt och lägger så mycket tid på skoljobb så det är roligt att det lönar sig! Även Fredrik kom hem med väldigt bra betyg, han har verkligen under dessa månader gjort en sån otrolig resa och att han redan nu är så duktig känns som en lyx för oss föräldrar. Men även han kämpar med läxor efter skolan. Dessa upptar en stor del av vår eftermiddag för att hängamed så bra som möjligt i skolans tempo. Som en uppmuntran och för att fira valde de att äta italienskt på lunchen i lördags. 


I fredags kom Niklas äntligen hem och skall nu vara hemma hos oss resten av året, jaaa slut på resor för ett tag! Han var lite sliten efter 26 timmars resa. Lördagen var därför ganska lugn, lite koll av julklappar som vi snart måste ta tag i. Även om vi reser bort över jul så behövs det ju lite klappar till våra små pärlor ändå. 

Granen är på plats, Gurra och jag fick en ny utan att vi hade kvitto på den gamla. Vet inte om det berodde på att det snart är jul och det finns så mycket good Will här eller om det var för jobbigt för kvinnan i kassan att förklara för oss hur vi annars skulle gå till när jag började visa bankutdraget vilket hon inte alls förstod. Snygg är den i alla fall och lyser gör den 😃  I dag söndag hade vi två hockey matcher igen. På morgonen hemma här i Greensboro och på eftermiddagen i Winston ( trodde vi). Alltså det är inte helt lätt att hitta rätt. I Winston heter både universitetet, baseball, basket och fotbolls laget Wake Forest, dessa arenor ligger precis bredvid ishallen. Vi skulle till Ishouse Wake Forest. Vi kommer dit, till en hundutställning. Ingen hockey så långt ögat kunde nå. Vi började googla på om det fanns någon mer hall i stan. Men det visade sig att det finns en hel stad som heter Wake Forest! Den låg nu 1,5h bort så det var bara att maila tränaren och förklara missödet, inte skulle vi hinna dit innan matchen var över. Synd om Fredrik som var så taggad, nu blir det tournament i Virginia nästa helg istället. 

I kväll var vi ( barnen ville inte med)och tittade på alla fina lyktor som var uppställda i ett område en bit bort från oss. Det kallas för luminares och omkring 8700 lyktor lyste så vackert runt på alla gator. Fredrik var istället hemma hos grannen och bakade amerikanska choklad kakor medans Gurra satt med Skype med andra vänner. 

Nu kör vi sista hela veckan innan jullovet och att den första terminen här snart är slut känns både konstigt och skönt. Hej svejs så länge!

En reaktion på ”Vi trodde så rätt men så fel det blev…

  1. Paulina 12 december, 2016 / 20:49

    killarna är så grymma!! 👊🏻👏🏻✨🎉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s