Lucia står för dörren

Just för tillfället är det en himla massa hockey som står i kalendern. Träningar, träningsmatcher och matcher. Känns lite som att vi just nu bor mycket i olika ishallar. Annars har mitt uppdrag varit att hitta en gran utan att ruinera oss. Eftersom vi inte är hemma under julen och eftersom jag av tidigare erfarenheter vet att det bara är jag som vattnar den kraken är det en plastgran som gäller. Det går att få i alla olika former, färger, storlekar och ljusvarianter. Nu önskar vi ju oss en gran som helst är grön, vita ljus och som inte tar upp hela rummet men som ändå inte kostar typ 2000kr! Mer gran om en stund!

Mormor har varit här på besök och tiden springer iväg så det var i onsdags dags för henne att åka tillbaka hem. Ett jobbigt farväl för flera av oss och särskilt för Fredrik och mormor! Med ytterligare förseningar så kom hon dock iväg och resan hemåt gick bra. 

Niklas kom hem sent på natten eftersom han också hade flygförseningar från Ohio, han var hemma i två dagar innan hans nästa resa påbörjades. I fredags så var vi ute och käkade, passade på att fira mina klarade tentor och jag passade också på att njuta av att slippa laga mat en kväll. Vi körde iväg Niklas till flyget i lördags, han skall jobba i Brasilien i veckan. En lång resa på närmare 24timmar innan han var framme. Konstigt eftersom det känns som att det borde vara närmare till Brasilien här ifrån men icke! 

Fredrik var på kalas för en klasskompis på lördagskvällen och eftersom de andra föräldrarna stannade kvar hängde även Gurra och jag kvar på leklandet. En mindre variant av Leos Lekland där alla sedan käkade pizza, chips och Cupcakes. Nöjd men svettig åkte han hemåt till soffan. Eftersom det var matchstart 8:00 på söndags morgonen blev det ingen sen kväll. Gurra blev kvar hemma och tog sig en sovmorgon. Till frukosten skulle vi tända upp den fina granen som jag då köpte i fredags och som barnen så fint pyntade under lördagen. Men då har den alltså helt slutat att lysa! Vilket innebar en felsökning: Inget fel på uttaget, den övre delen av granen ( 2ljusslingor som är ihop kopplade) lyste när jag vände granen halvt upp och ner för att nå till uttaget. Alltså kanske är det någon av de 150 lamporna på nedre delen som är trasig eller så är det fel på hela slingan. Här slutar mina kunskaper i felsökning och det var bara att på kvällen plocka ur hela granen igen och packa ner skiten i lådan. Ikväll skall Gurra och jag åka till affären och hoppas att vi kommer hem med en ny trots att jag inte har något kvitto.
På torsdag skall lucia firas genom att barnen i svenska skolan skall lussa på Volvo. Så det tränas på luciasånger så gott det går här hemma. Gurra har ju som tur är varit med på övningarna med skolan men Fredrik har hockey dessa tider och kan inte vara med. Han kan ju i alla fall stärka upp tåget med ett barn till och klämma i på tipptapp, lite värre är det dock men några av de andra sångerna. Men det skall nog gå bra med lite tur. 

2 reaktioner på ”Lucia står för dörren

  1. Ylva 6 december, 2016 / 06:49

    Ishallar och matlagning😊Verkar som att våra liv ser likadana ut🤗Men jag har en gran som funkar🎄Tror jag🤔😊ha det allra bäst💖💞kramelikram

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s