Thanksgiving, mat i mängder och adventstider

I veckan gick barnen bara i skolan 2 dagar sedan var det ett efterlängtat break med Thanksgivinglov. Onsdagen var det bakstuga i huset. Pepparkakor i mängder och lussekatter båda vanliga och glutenfria med glögg tillverkning, ljuvliga dofter spred sig i huset. På kvällen anlände våra NY gäster dock med några timmars försening. 


I torsdags var det Thanksgiving och såklart skulle det ätas kalkon och pecanpaj efter amerikansk tradition. Mysigt med familjemiddag även här borta i USA. 


Mätta och trötta tog vi oss en promenad i området för att titta på de som påbörjat julbelysningar i olika färger och former. Detta blev sedan en tradition varje kväll för att se alla dekorationer som kommer upp.


Själva har vi ett riktigt fattigmanshus! Jag var ju bensäker på att jag i flytten hade packat ner alla adventsljusstakar vilket jag inte alls hade gjort. Så mamma och jag var i veckan ute och letade alternativ att ha i fönstren. Hittade tillslut en stjärna som lyser men den lyser inte ut mot gatan men i alla fall in till oss. Barnen fick också några alternativa hemgjorda dekorationer vilket de blev väldigt nöjda med. Utanför lyser det dock inga dekorationer men det skall vi nog ändra på med tiden, fast några stora uppblåsta tomtar, snögubbar o dyl kommer inte på vår gård. 


I kväll när gästerna flugit hemåt ägnades kvällen åt pepparkakshus tillverkning. Gick ganska bra tills tålamodet tröt på Jr. Lite julstämning blir det i alla fall i huset, det är jättesvårt att förstå att det är 4 veckor kvar till jul när det är sol och 20 grader varmt ute på dagarna. Inget vi klagar över men hjärnan har lite svårt hänga med. 

2 reaktioner på ”Thanksgiving, mat i mängder och adventstider

  1. Ylva 28 november, 2016 / 08:17

    Här hemma är vi överens om att ni får steppa upp er i julljusens värld🎄Ha det allra bäst💞💖kramelikram🤗🤗

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s