Mormor har landat och hockey matcherna haglar in

I veckan tog sig Niklas en snabbtur till Pennsylvania över natten. Nej vi var inte ovänner! Han drog efter jobbet kl 16 på onsdagen och drygt 6 timmar senare var han framme. Jobbade dagen efter och åkte samma väg hem och var hemma runt 23 på torsdags natten. Trött och sliten ramlade han isäng!

Då hade jag varit och hämtat mormor på flygplatsen. Hon skulle ha landat vid 7 tiden på kvällen så grabbarna och jag hade laddat för att hämta henne efter att Gurra hade haft veckans lektion med engelska läraren. Men som vanligt strulade flyget mellan NY- Greensboro och hon blev försenad 2 timmar av någon outgrundlig anledning som ingen har en aning om. Men väl framme var det så härligt att se henne igen! Grabbarna satt kvar hemma i soffan och väntade förväntansfullt. Att sedan få se alla saker mormor hade med i resväskan var spännande. Av de tillåtna 23kg var ca 15kg våra. Kaffe, disktrasor, gott och blandat, bilar, pepparkakskryddor, glöggkryddor och en massa annat tom en hockeyhjälm till Freddan. En röd hjälm som passade perfekt. Lyckliga och nöjda kröp grabbarna isäng och så även en trött mormor. 

Helgen har gått i hockeyns tecken. Match både lördag och söndag i Winston-Salem för Freddan. Träningsmatcher som verkligen gör nytta. I går när vi nästan var framme var det även match för Wake Forest som är Winstons hemma lag i amerikansk fotboll. Med bilar och människor över allt och en jätte härlig stämning hamnade vi som första bil i en krock. En stackars ung 16 årig kille hade kört rakt in i Sheriffen. Killen satt utanför på trottoaren helt i chock medans hans bil var rätt kvaddad längre bort. Poliskvinna satt fortfarande kvar fast i sin bil med dörren intryckt mot henne. Vid medvetande men sa inte så mycket. Det var omöjligt att få upp dörren där hon satt och som tur var kom fler människor till hjälp. Även fler Sheriffer och ambulanser kom. Jag satte mig istället hos killen som ingen direkt brydde sig om. Nu kan vi inte hur rutiner går till här i USA men en ensam stackars ung kille mot en Sheriff och hennes kollegor, det var ju inte direkt att de brydde sig om att ta hand om honom. Jag är ändå glad att alla blåljus bilar i detta landet inte har långa avstånd, snabbt kommer de och många är de. Hoppas bara att det gick bra för alla inblandade.

Vi lämnade kraschen och fortsatte mot ishallen. Två grymma matcher har han gjort i helgen. Orädd och med stor glädje ger han gärnet på isen även om hans astma fortsätter att spöka för honom.


Gustav och jag tog idag istället med mormor på korvgrillning med svenska skolan. Eftersom det blåste kraftigt idag och en stor skogsbrand har härjat i området råder eldförbud. Men med välförberedda lärare var korvarna redan varma när vi kom fram. Mysigt att vara ute och alla barn leker med varandra oberoende på åldersskillnad. Rätt frusna åkte vi senare hemåt och i kväll är Niklas och Gurra på bio. Nya Harry Potter filmen eller Fantastic beasts and where to find them. Skall bli jätte kul att höra vad han tyckte om den när han kommer hem. 

En reaktion på ”Mormor har landat och hockey matcherna haglar in

  1. Ylva 21 november, 2016 / 08:11

    Fortsätt att ha det allra bäst💞💞kramelikram

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s