Krasch och besvikelse

Farmor och farfar har åkt hem med nya erfarenheter, minnen och saker. Farmor tog med sig en rejäl förkylning till Sverige…

I söndags skulle Niklas och jag åka ut och cykla tillsammans, det är ju inte längre möjlighet att göra så mycket saker längre själva. Men eftersom vi hade någon som var hemma hos killarna lyfte vi upp hojarna på taket och drog iväg tillBur-Mil Park. Väldigt härliga slingor med både serpentinkurvor, stock och sten. ( ni som läser och är cykel intresserade, här är en film från första slingan vi körde, Owls roost ). Vi bestämde att vi skulle köra två slingor och Niklas skulle möta upp mig på sista eftersom han är snabbare. Mycket folk i skogen och härligt väder, kunde inte bli mycket bättre. Jag verkligen njöt av att vara i skogen och kände att nu skall jag inte tävla mer och hålla på med licenser. Jag skall bara ha kul i skogen och njuta av kanske ett motionslopp då och då istället. Efter ca 4 km in på andra slingan står ett gäng gubbar på banan och vinkar ner farten. Här ser jag Niklas sitter skogen med huvudet mellan knäna. Hoppade snabbt av cykeln och förklarar vem jag är och jag är väntad. Niklas är knappt pratbar men säger att axeln är urled. Han är blek och säger att nu svimmar jag. Ner i skogen med honom försiktigt eftersom axeln hänger i en underlig vinkel. Upp med fötterna i luften och gubbarna bredvid blir lite avvaktande. Niklas piggnar till och vill ha en ambulans. Alltså mitt ute i skogen på en singeltrack- nja det blir lite svårt att få en transport dit. Gubbarna undrar hur många svärord han igentligen säger på svenska. Faktiskt ovanligt lite för att vara Niklas. Vi får i alla fall hjälp ut ur skogen med både cyklar och Niklas. Inte långt ifrån olyckan fanns en genväg ut till ett bostadsområde. Grannarna här var så fina att de tog hand om Niklas medan jag cyklade tillbaka genom skogen för att hämta bilen. Skönt att kunna lämna honom och han inte var ensam även om adrenalinet pumpade bra i kroppen på vägen tillbaka. Ca 10 minuters körväg till honom sedan och grannarna hade redan hjälpt till att ringa deras läkare som bor på gatan om att Niklas skulle komma in på hans mottagning, perfekt med en ortoped! I bilen till läkaren berättade Niklas att han hade haft ett så bra flow i åkningen att han bara njöt. Tills framhjulet släppte på sandunderlaget och alla löv som ligger på marken nu, rätt ner i backen. Känslan av att något var fel var lätt att känna igen! 

Det är ju inte helt lätt med försäkringar och läkare här i USA. Men vi har en riktigt bra försäkring som tur är. In med en spruta i axeln och två röntgen omgångar senare var allt på plats. Jag hörde ett avundsvrål ut i korridoren från honom, stackars Niklas. Nu väntar 2 veckor i mitella, sen skall en magnetröntgen avgöra om han behöver opereras. Läkaren trodde igår på besöket att det var av och trasigt inne i axeln. Vi får se hur det går, men han kämpar tappert!

Sen var ju då nästa besvikelse förstås det stora valet. Igår kändes det som en stor tung förlust. Oavsett var man bor nu så kommer man att vara berörd, så det känns inte mer jobbigt att bo här än att bo granne med Ryssland. Hoten känns som att det finns överallt. En mamma på hockeyn undrade hur jag tyckte att det kändes som svensk nu vilket jag såklart upplever som skrämmande. Inte för att jag är invandrare i deras land utan för allt oberäkneligt som kan hända. Hon ville inte att hennes barn skulle prata med andra om det, så jag fick känslan från henne att det var lite struts tankar. Vi får väl se framöver vad som händer och sker. Vi bryter ihop och kommer igen, eller som Michelle Obama säger: -When they go low we go high! 

4 reaktioner på ”Krasch och besvikelse

  1. Åse 11 november, 2016 / 04:27

    Jösses vilken vecka! Krya på dig hälsningar till maken!

    Liked by 1 person

  2. annapojen 12 november, 2016 / 12:03

    Aj då inte bra att trilla och skada sig! Hoppas han slipper operation och läker snabbt! Kram 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s