Halloween är över och vi drar till fjällen

Att få vara med å uppleva Halloween här är faktiskt en helt otrolig upplevelse. Här behöver man inte alla vara hemsk, blodig eller läskig bara man är utklädd. Villakvarteren blomstrar av olika slag av pynt och förväntningarna på kvällen är höga. Barnen var lediga från skolan vilket innebar en lång väntan, ungefär som att vänta på tomten. Mörkret föll äntligen och Fredrik gick iväg med två kompisar från området. Fredrik var hemma och tömde sin hink i halvtid, drygt 1,5h var de ute och gick. Gurra var ute med en kompis från gatan och var borta i närmare 2 timmar. Båda grabbarna har godis så det räcker till nästa år! Själv for jag fram och tillbaka mellan ringningarna på dörren, ett drygt 100 tal barn kom och ville ha godis. Det roliga var att både vuxna och barn var utklädda, jag blev asrädd för en levande buske som började röra på sig i min rosbuske, där satt en pappa till ett av alla barn utklädd! En del barn behövde inte ens gå runt utan satt i bakluckan på bilen och föräldrarna skjutsade runt dem bland gatorna. Lite tycker jag att man kan behöva röra på sig… Innan på dagen åkte vi förbi ett hus som verkligen gått all in, dock hann vi inte förbi på kvällstid.


Under veckan sen har vi hunnit med lite museum med farmor och farfar, shopping förstås, lunch på Fredriks skola  och så blev det en dags- utflykt till bergen i dag. Planen var att vi skulle åkt till Ashville över helgen men barnen protesterade stort över att inte få vara hemma så det blev en kompromiss. Av underbara grannar lånade vi deras Ford Flex vilket gjorde att vi fick plats i samma bil. En tur till Blue Ridge Parkway som slingrade sig kring bergen. Med lite mackor i magen efter ett stopp på vägen bar det iväg till Blowing Rock. 


Här möttes vi av en port som såg ut att leda till ett sagoland. En entré avgift och vi var redo för vandring med vatten flaskor och bekväma skor. 


Fantastisk utskikt men sträckan var bara drygt 1000m så det kändes som att vi inte riktigt var klara med att vandra. Men fantastiskt var det


Hittade till ett härligt skidställe här uppe i Appalacherna, kanske blir det lite slalom här i vinter. Sen behövde vi lite mat i magen och stannade vid Tanger Outlet, farmor fick äntligen gå in i bakaffären hon inte hann med på det andra Tanger. Med nya bra baksaker körde vi mot nya mål. 


Så vi letade upp en trail som gick kring en sjö med vandring uppåt. Massor av löv, växtlighet och varningar för Killing tree vandrade vi iväg. Fjällsluften tar på krafterna och trötta men nöjda vände vi bilen hemmåt igen. Tack familjen Hjalmarsson för lånet av bilen👍 

Farmor och farfar har nu bara 2 dagar kvar hos oss, tiden springer iväg men vi är glada för att de har velat dela vår vardag här i USA. Med 6 par skor, kläder och annat smått och gott drar de hemmåt till Svedala och då känns det faktiskt lite i hemlängtans tanken. Men vår vardag här knallar vidare mot nya äventyr. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s