Presidentvalet, läxor och familjedag.

Under veckan som gått så har ju barnen och jag varit ensamma hemma medan Niklas varit på Marstrand. Han har haft det toppen med salta bad, SPA, långa möten och roliga aktiviteter på kvällarna. Han kom hem med en guldmedalj intjänad på uppträdande i synkroniserad dans 😁 Vi är lite avundsjuka på honom som varit hemma och ätit både havskräftor och en massa god fisk. Fisk här där vi bor har varit svårt att hitta något bra. Lax är det vi ätit av här och någon annan vitfisk som mest smakade gummi. 

I tisdags så var det ju då Presidentdags här i Greensboro. Men som jag redan har skrivit lyckades jag ju inte se men i alla fall höra honom. Men fick i alla fall se en hel del av denna sorten:


Fredrik kom hem efter skolan igår och berättade att han sett Trumphs plan vilket visade sig mycket riktigt eftersom han var här i går på sitt Rally, dit kändes det dock inte så aktuellt att gå och lyssna. 

Under veckorna så kämpar vi på med läxor. Fredrik har läsning varje dag 30 min, där kör vi 20 på engelska och minst 10 på svenska. Fredrik har snappat upp mycket engelska och har fått flytta upp en grupp i sin ESL. Gustav kommer hem med matte varje dag. Här får vi slå våra kloka hjärnor i hop för att komma fram till vad de är ute efter. Men tycker att det går riktigt bra och lärarna är förstående på att läsförståelsen inte alltid är den bästa. Ändå lyckas han bra med sina betyg och får rewards nästan varje dag. Hans engelska är ju fantastisk, att rätta sin mamma tillhör vardag numer. 

Eftersom det krävs mycket läsning och böcker på engelska lyser med sin frånvaro i vår bokhylla har jag numer blivt stamkund  här: 


I dag lördag var det familjeaktiviteter med Niklas grupp. Väldigt kul att träffa alla familjer. Lunch och tävlingar stod på programmet. Niklas och killarna dominerade i Vollyboll medan jag gick in för att vinna i Cornball. Ett väldigt roligt spel för alla åldrar. Nu hade ju jag tur att vinna båda mina omgångar med god hjälp av min medspelare :


Killarna tyckte också att detta spelet var kul och även ett annat oidentifierbart spel vi inte vet namnet på, inga regler hade vi men vi spelade efter egna vilket funkade det också:I morgon är det Fredriks första hockeymatch. En träningsmatch inför nästa helgs tournament. Sen kommer farmor och farfar på måndag ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s