Brev från Sverige 

Niklas är på jobbresa, en snabbsväng till Middletown en liten nätt resa på 6,5 h enkel väg. Ett kort besök med möten och presentationer och sen tillbaka hem igen. Lite trött antar jag han är när han kommer tillbaka ikväll. Så i natt var första natten barnen och jag sov själva i huset. Men det är bara att vänja sig, på lördag drar han till Sverige och Marstrand för nya möten. Om han nu kommer iväg, orkanen Matthew är påväg in över NC, den har farit runt bra över Västindien och Florida. De håller på att evakuera kusten upp mot oss. Nu återstår att se om han tänker ta sig in mot landet eller stanna över kusten. På vädret känns en förändring. Idag molnigt och lite blåsigare, enl meteorologerna så kommer han iså fall framåt lördag och då får vi se om Niklas kommer iväg med flyget.

Fredrik fick igår brev från sina klasskompisar med en massa funderingar  och tankar. Han blev så glad för sitt brev, satt själv och läste sen var det högläsning och planering över svaret tillbaka. Roligt att de har kontakt och vill veta. 

Idag Svenska skolan igen och här på Volvo går tankarna på Rosa bandet:


Kul tycker jag att de uppmärksammar! NC flaggan hänger visserligen lite på halvstång men det är inte så ovanligt här att flaggorna gör. 

Hemma i trädgården håller vi på med projektet: vinn över ogräset! Våra hyresvärdar har lämnat en nästan obefintlig gräsmatta. Många delar är enbart jord och andra ställen är enbart ogräs, visserligen grönt! Men med inspiration av grannarna som nu har satt fart i sina trädgårdar kör vi nu Swedish style! Här kommer inga mexikanare och fixar utan vi försöker fixa till det på eget vis. Lite som nybyggarna på 1800- talet kör vi med handkraft förhoppningsvis blir det bättre. Fick av grannen låna ett mycket bra verktyg att gräva upp ogräs med. En toppengranne som har allt i sitt garage och som vänligt nog gärna lånar ut. 

3 reaktioner på ”Brev från Sverige 

  1. Paulina 6 oktober, 2016 / 07:32

    Grannen alltså! Underbar 😄

    Liked by 1 person

  2. utvandrare 7 oktober, 2016 / 03:30

    Vad roligt för Fredrik att få brev från klasskompisarna! Betyder så otroligt mycket! ❤

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s