Moerkberg

Det är vad vi heter i efternamn fr.o.m. nu här i USA. Vi har ju berättat tidigare om våra problem med vårt efternamn, historien fortsätter och verkar aldrig ta slut. 

Niklas har fått meddelande från HR att hans namn på Social Security Number måste stämma med visum och immigration papper, vilket det inte gör. Eftersom jag ännu inte har fått mitt kort trots att jag ringt i omgångar utan att fått veta hur lång processen tar var det idag dags att åka till Socialkontoret igen. 

Kontoret är verkligen en blandning av kreti och pleti, så vi bestämde oss för att åka dit tidigt. De öppnade kl9 och vi var där till 8:30, då hade vi drygt 20 pers före oss i kön. Kl 8:40 kom officeren ut och hissade flaggan 🇺🇸👮 och hade sedan en information för oss alla i ca 5 min. Här fick vi veta att det absolut är förbjudet att ta in vapen, droger, alkohol, golfklubbor, basebollträ, hammare o dyl som man kan göra andra illa med. Inte heller tillåtet att ta in mat eller dryck eftersom man kan smuggla in bomber i detta. Sen fick vi gå in på led runt salen och ta en nummerlapp i tur och ordning men det var skönt att komma in i ACn. 

Vi behövde bara vänta ca 30 min och de kunde hjälpa Niklas att påbörja processen med namnbytet. Så fr.o.m. nu heter han Bjoern Niklas Moerkberg! Så inom 2 v ska han ha sitt nya kort i brevlådan. De kunde  också berätta att den som har hand om mitt ärende har haft 2 veckors semester. Så hon tog mitt nummer och skall ringa denna människa i morgon och höra hur lång tid vi behöver vänta. Sen skulle hon kontakta mig på EM och berätta, håller tummarna för att detta sker ✊

Nästa instans var DMV= körkorts kontoret. Niklas behövde vänta i ca 1 timma för att få hjälp att ändra sitt namn men nu har han ett nytt körkort med rätt namn. Jag behövde ta körkortet och fick vänta 1,5 timma på att komma fram och påbörja inskrivningsprocessen. Till min hjälp fick jag en aggressiv man +65år, överviktig med andningsproblem och svårt att röra på sig = Relik. Det tog 30 min att skriva in mig i systemet. När jag skulle godkänna uppgifterna så var förstås efternamnet felstavat och jag fick arga blicken, stön och långa suckar av Reliken eftersom han var tvungen att göra om proceduren. Sen visade det sig också att han heller inte hade skrivit in alla mina namn rätt enl visat så ytterligare en gång fick han skriva om allt. Denna gången var det ytterligare stånk och stön. Som att det skulle vara mitt fel att han skriver fel! Killen som jobbade i luckan bredvid såg lite medlidande på mig och log… Sen var det i alla fall dags för teoriprovet som gick bra 😅 och jag fick sitta ner och vänta igen. Lunchdags och jag tänkte att nu kommer snart någon ny ut och byter av men nej! Reliken ropade upp mitt nummer och jag blev tvungen att göra körprovet med honom. Utanför dörren fick jag igen suckar för att jag parkerat 50 M bort vilket innebar att Reliken var tvungen att gå 4 trappsteg vilket inte är lätt med den kroppen, erbjöd mig att köra runt men fick ett bestämt NEJ! I min värld tänkte ju jag att det skulle bli lika lätt som för Niklas som bara körde runt kvarteret. Försökte lite fint småprata men fick inget svar utan bara ett bestämt kör till höger! Ju längre vi körde ( och det tog Max 10 min) sjönk mitt självförtroende. Tillslut kände jag mig som en skolflicka som fick skäll av en lärare, utan att jag hade gjort något. Efteråt sa han inget utan gick bara till skrivbordet och skrev, jag satt som ett fån mitt emot utan att veta något. Tillslut bad han mig betala och då fattade jag att jag hade klarat det! Lyckan jag kände när jag klarade teoriprovet hade sjunkit som en sten och när jag sedan stod där utanför med körkortet i handen ville jag bara ringa mamma och berätta hur idiotiskt elak han varit. Och det värsta var att inte kunna säga något till honom för då hade jag ju aldrig fått mitt körkort! Nu gäller det att vara riktigt rädd om kortet så jag aldrig mer behöver gå dit.

Grabbarna har i alla fall haft bra dagar i skolan. Svårt i matten för Gustsv, här håller vi på att lär oss metoden up side down cake metoden och lite andra nya uträkningar!! Fredrik har lästräning som läxa, det händer verkligen saker i deras språk. Otroligt spännande att följa den utvecklingen. 

En reaktion på ”Moerkberg

  1. Ylva 14 september, 2016 / 07:46

    Vilken tur att du orkade hålla dig😂😂och inte blev arg💞💞skulle nästan ha velat vara en fluga för att se dina reaktioner🤗kram å ha det allra bäst💞💞

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s