Labor day och långweekend 

Vilken skön början på skolåret med att stata med långledighet. Det har varit en omtumlande vecka men med ett bra avslut. Fredrik avslutade veckan med block day vilket innebär att de har alla praktiska ämnen under en dag. Så gympa, musik, bibliotek och data. Det var en jätterolig dag. Var 6:e dag är sånna dagar.  Gustav är nöjd med sin vecka men vill gärna ha sitt skåp snart. Att släpa alla papper, pennor, pärmar osv fram och tillbaka tröttar ut. En annan mycket bra sak var också att bussen kom i fredags morse, lite sen men bara 10 min!

Under lördag och söndag var det åter igen fotbollscup. Denna gången på hemmaplan bara 10 min från oss. De spelade rätt bra men inget avancemang till slutspel. Här gäller bara vinstmatch i A-slutspel. Så istället för fotbollsmatch på söndag eftermiddag blev det skridskor i ishallen. Mycket folk på allmänåkningen. Alla åker åt samma håll nämligen motsols, om man vill göra piruetter är man i mitten. Några andra stora skillnader är att man åker utan hjälm ( inte vi) även om man aldrig har åkt skridskor tidigare. Det är också väldigt poppis att åka i shorts och T-shirts. Men vi fick i alla fall lite skridskor i benen innan Fredrik har sin första träning nästa helg. Nästa gång vi åker på friåkning väljer vi tiden med stick and puck.


I lördags skruvades även grillen ihop så vi kunde inviga den. Nu har vi hunnit grilla både kyckling och goda räkor. Det tog lite tid med grillen i denna värmen att vi inte hann att gå upp till poolen på kvällen. Det blev mys hemma istället med lite svenskt godis.

I dag var Labor day och det verkar inte som att det firas på nått särskilt sätt. Vi valde att åka upp till bergen och till Boone. Ca 1h 40 min i bil och man kommer som till djungelberg. Helt fantastiskt vackert, önskar att ni kunde få uppleva ljudet men det funkar inte på bloggen. Vi cyklade en led upp på ett berg med en stig som slingrade sig upp. Singeltrack hela vägen med hopp och dropp om man vill. Rock gardens och med olika svårighetsgrader. Lite tufft för Fredrik uppför på vissa ställen men desto roligare utför. Gustav hade någon slags råtta framför hjulet, jag hade en ödla. Det prasslar i löven av fåglar och ekorrar som rör på sig. När jag stannade och väntade in Fredrik valde jag gärna foten ovanpå en sten istället för bredvid. Vilka djur vi har kört förbi men inte sett är jag glad att jag inte vet. Luftfuktigheten i denna täta vegetation är enorm så jag förstår att djuren trivs…


Mer cykling på dessa stigar och byggda banor kommer att göra susen för den tekniska biten framför allt Gurra och jag känner att vi behöver förbättra för tävlingar på hemmaplan.

Helgen har också gått i pluggandets tecken. Både Niklas och jag håller på för körkortet. Snart är vi redo att göra teoriprov och uppkörning men det är lite väntetid, meddelar när vi är klara 😉 Niklas har också fått ordning på garaget. Lite behöver vi hänga upp bara. Vill ha så lite som möjligt stående på golvet. Det håller även Niklas med om nu när en hoppande gräshopps/skalbagge anföll honom. Man vet aldrig vad som ligger och trycker bakom en spade osv…🕷🐛🐍🐸🐜

Nu väntar kortvecka och våra första gäster kommer i helgen. Eller Paulina kommer redan på onsdag. Skall bli så kul med gäster som sover kvar här hos oss i USA! Men innan dess behöver vi jobba lite. Ha en bra vecka gott folk där ute, vi är så glada att ni vill läsa om våra äventyr här. 

3 reaktioner på ”Labor day och långweekend 

  1. Ylva 6 september, 2016 / 07:39

    Usch vilka läskiga djur ni har hos er😱 skridskor, fotboll och cykel, låter som att livet i USA är ganska likt set livet ni levde hemma💕💞krama Paulina i massor och ha det allra bäst💖💕💞

    Liked by 1 person

  2. Paulina 7 september, 2016 / 14:54

    🎈🎈🎈👯☕️🍪

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s