Första skolveckan

Vart dagarna tar vägen fattar jag inte riktigt. Upp kl 06 för att hinna lagat mat till barnens lunchväskor och sen är dan igång. Niklas har denna veckan ätit frukost med oss flera gånger vilket varit toppen men vissa dagar är det väldigt tidiga möten för honom.

Fredriks buss går kl 7:05 och det var honom ca 15 min att komma till skolan. Han är ganska nöjd med bussen och sitter bredvid sin svenska kompis både dit och hem. Men skolan är tuff, att sitta hela dagen tillsammans med andra som han bara uppfattat enstaka ord av. Det är tröttande i längden, vissa dagar är bättre för honom men vi måste kämpa oss igenom denna tunga första period. Idag var han på ESL = engelska som andra språk. Detta tyckte han var riktigt bra och han kommer att fortsätta där tillsammans med några andra barn. Dessa tillfällen tror jag han kommer att se fram emot. Det gör ont i hjärtat på en när man tänker på hur mycket han kämpar vårt lilla godistoll ❤️❤️❤️

För Gurra går det så mycket lättare i skolan. Däremot funkar det fortsatt inte med bussen. Eftersom vi bara har en bil ännu så blir det till att promenera till och från skolan. Vi har en annan pojke från gatan med oss som Gurra har vissa lektioner tillsammans med, så det är skönt att de har varandra. Gurra har hittat lite kompisar i skolan trots att de bara kan prata med varandra under lunchen, inga andra raster finns inte. Men Gurra är nöjd och känner att han hänger med även om han ännu inte pratar så mycket till kompisarna eftersom han känner att han saknar många uttryck men de är förstående och jättefina. Snart har första veckan gått och vi är lite närmare puckeln vi skall över vad gäller språket i skolan. 

Båda är väldigt nöjda över att få slippa äta skolmaten som går att köpa. Istället har de med sig vad de är vana med att äta till lunch även om det kanske inte ser super aptitligt ut i en mattermos. Annars hade de mest fått pomfrittes, kycklingnuggets, smörgås och kaka 😣

Själv har jag startat mina kurser och väntar på lite böcker som mamma skickat från Sverige idag. Mycket att läsa och jag känner att jag kommit bort från student pluggandet. Lite trixig var det innan jag fick igång videoföreläsningarna. Men jag hoppas att jag skall klara av detta, det är lite svårare att läsa från ett annat land känner jag. Fick förresten ett jobb erbjudande igår😃 men eftersom jag ännu inte har skickat in mina ansökningar om att jobba här i landet så tackade jag nej. Jag hade ändå inte varit redo för jobb nu, så det var ju bra att det inte funkade. Undrar om jag hade funkat som skolsköterska här med denna lunchbespisning!!!

I morgon väntas omvänder, en hurricane har kommit in över Florida och drar sig uppåt. Det verkar som att kusten får värre väder och vi inåt landet får blåst och regn. Prognosen säger 45mml, vi får se. Men här är det så att regnar det regnar det mycket på en gång, åskar det åskar det massor osv. Kanske kommer det ny varning om höga vattenflöden, skall försöka ta kort på det så ni förstår. Det är lite svårt att fatta hur snabbt det ändrar sig vilket också är lite farligt. Varningar i vädret skall man inte underskatta här. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s