Trötta men nöjda

barn som kom hem efter sin första skoldag. Fredrik åkte iväg med bussen tillsammans med ett gäng barn frpn gatan. Eftersom de skall ha så mycket saker med sig till skolan så tog jag cykeln upp och mötte upp Fredrik när han klev av bussen. Vi gick in tillsammans med alla saker så nu är plastpåsar, kleneex, pennor, lim, sudd och allt annat på plats. Helt galet med folk, bilar, bussar och hysterisk personal från skolan. Hela området var ett stort kaos, skönt att han åkte buss så vi slipper detta inferno! Det gör också att Fredrik kommer fram tillsammans med andra och de kan gå in tillsammans.

Gurra skulle åka en timme senare men ingen sovmorgon här inte. Han vill alltid vara i god tid och välplanerad. Det däck tyvärr inte upp någon buss. Efter 40 minuters väntan gav vi upp och tog bilen och lämnade av Gurra och grannpojken. Enl lärarna var det problem med busschaufförerna? När de väl var avlämnade var det dags att lämna Niklas på Volvo. Sen började mitt nya jobb! Åkte och hämtade Niklas byxor på kemtvätten, nästa stopp var Lowés fixa med att byta grill. Det var ju inte helt självklart att få hem den nya med propangas med hemleverans och samtidigt ta ned den felbeställda tillbaka. Men beställningen är lagd och nu håller jag tummarna för att det funkar på onsdag. Sen skall också lilla petitessen att få tillbaka pengar också funka, det återstår att se ✊! Väl hemma var det städar dags. När jag då skulle gå in genom dörren satt det en spindel mellan stormdörren och ytterdörren! Alltså jag kunde ju inte öppna dörren för då skulle han ju komma in. I tofflor och handväska var jag heller ingen bra förberedd krigare. Knackade lite på dörren för att han skulle flytta på sig ( detta var ju ingen liten rackare 🕷) in och hämtade skohornet som vapen men det funkade inte. Istället fick jag ett ”morr” och ett hopp mot mig. Jo, det är säkert det lät om han. I alla fall kröp han in en bit så bara baken på han syntes men ändå lyckades jag inte ha ihjäl deb utan den kröp in och gömde sig i dörrspringan ur. Krigsmänniskan i mig hämtar min Bug spray som jag har köpt och sprejar alla dörrar ut mot utsidan av fönstret. Sen såg jag den inte längre, för än efter att jag hämtat Fredrik på skolan och vi hållet på att sätta upp basketkorgen. Då kommer den jäveln krypande på garageuppfarten, med ett smack var han platt under spaden 🔫 Jag vann! Fick veta senare av grannen att det nog var en Woolf sprider, ofarlig men stor.

Gustav var så nöjd när han kom hem. Han hade sällskap i bussen av två killar från gatan. Suttit med några i maten och på lektioner. Mycket kvar att lära men han känner att det var en bra start. Nu har vi fått hem lite mer papper att fylla i, ser ut som samma som tidigare men bara att läsa och skriva i. Vi hade också engelska läraren från Volvo här på eftermiddagen, jobbigt efter alla intryck i skolan men de försöker så gott det går. Gurra jobbar på med stavning och grammatik medans Fredrik skall förstå ord. 

På kvällen var jag över till en mamma på gatan, en av killarnas manna som Gurra hade sällskap med hem på bussen. Hennes bakgård är full av odlingar. Så nu fick jag med mig tomater, paprika, mynta, eggplanta och någon grönsak jag inte minns namnet på… Härligt med ekologiskt närodlade grönsaker 👍😊

3 reaktioner på ”Trötta men nöjda

 1. Paulina 30 augusti, 2016 / 04:08

  Alltså så glad att du vann den fajten!! Phew!! 😱💪🏻 och så glad att höra om killarnas dag, så lyckad och positiv 💙👊🏻
  Smarriga grönsaker! 😋👍🏻

  Liked by 1 person

 2. Ylva 30 augusti, 2016 / 06:28

  😂😂😂jag skulle vilja sett dig när du som stor jägare jagade runt efter denna inkräktare😂men vilken tur att du vann🏆skönt att killarna haft en bra första dag💞💞ha det allra bäst😘😘

  Liked by 1 person

  • Teammorkberg flyttar till USA 30 augusti, 2016 / 13:16

   Kände mig faktiskt inte rädd för själva spindeln mer för att jag inte visste om den var farlig. Min rädsla för spindlar är inte alls lika stor längre vilket är väldigt skönt 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s