Moment 22

Lite tröstlöst att allt är beroende av varandra. Här behöver man till det mesta ha ett telefonummer att registrera på tex affärer eftersom det är bra att ha deras rabattkort. Till banken, till skolregisteringen men också för att kunna kolla upp saker via Google när man inte är hemma på wifit. Niklas väntar på sin jobbtelefon men den har blivit fördröjd eftersom de har semester i GBG där den som fixar med detta sitter. Jag har inte kunnat skaffa telefon ännu eftersom då behöver vi vårt social security number. Detta trodde vi att vi skulle kunnat ordna idag men alla papper funkade inte riktigt som det var tänkt. Det var lite struligt när vi satt där på socialkontoret och väntade på vår tur, då fanns vi inte registrerade i landet på rätt sätt. Bara att åka hem igen och kolla igenom alla papper, men igentligen var de ju rätt från början. Nu bråkade bara efternamnet med oss, vi är registrerade i Moerkberg och vi hade skrivit in Morkberg. Denna lilla detalj nog så viktig men kan tyckas betydelselös. Det får bli en tur till i morgon, synd bara att jag inte kan lämna in alla papper rätt ifyllda till skolan i morgon. Vi har tid där kl 10 för registration. Hoppas bara att vi sedan kan få alla rätta siffror på rätt plats. Då kan vi gå vidare och koppla in tv/internet i huset, beställa en bil till vilket vi behöver, få det där telefonsamtalet vi väntar på om våra möbler. Visst hade vi kunnat fixa en temporär mobil men då måste vi ändå ändra på dessa uppgifter senare. Hade i alla fall fått mina fina skor på posten till huset idag, längtar till hösten när jag kan få sätta på mig dessa!

Vi vet att våra saker är tullade och klara och nu väntar de på transport från Charleston till oss här i High Point. Vi var en sväng till huset idag och kollade runt lite vad vi behöver införskaffa oss. Vi tänkte ta en tur till Chalotte Ikea i helgen. Ute på gatan träffade vi på lite glad grannbarn och även grannen mitt emot, positiva och nyfikna på vad det är för tomtar som flyttar in i huset på deras gata 🎅 håller nu tummar och tår för att vi på fredag kanske kan få våra saker, vi längtar verkligen efter dem. Men med vår tur blir det väl i nästa vecka. Det braiga med att bo här i lägenheten är att det är nära till gymmet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s